söndag 15 februari 2009

7 sanningar...

Jag fick här om dagen en utmaning av Tekla Maräng som verkade kul, för vem kan man ju undra men jag hänger på i vilket fall.

Håll i hatten för här kommer 7 sanningar om Mia:
(Tar inte med såna självklara ämnen som inredning och trädgård som ni redan kunnat läsa er till tidigare i bloggen.)


En vanlig syn ute på klipporna under pågående dykkurs...

  1. Vatten, vatten, vatten... vad vore livet utan vatten. Jag har simtränat sedan jag var liten, höll på med fensim i några år innan den stora vändpunkten i livet kom. Jag har alltid varit beroende av andra, gjort som andra, inte kunnat föra något själv. 1997 började verkligen livet... Vi var 7 personer som bokade in oss på en dykkurs, något jag hade lovat mig själv att jag skulle börja med så fort jag hade ett jobb och inkomst så att jag hade råd med en dykkurs. Alla mina vänner som skulle gå bokade av kursen men jag sa till mig själv, näää detta ska jag bara genomföra, för min egen skull. Sedan dess var jag fast, dykning är för mig som meditation. Det finns inget ställe i världen där jag känner mig så lugn och fri från alla problem som under ytan. Många kurser har det blivit genom åren och jag har också hunnit jobba med dykning från och till i många år. Många nya dykare har jag sett komma till världen, när det gäller dykning har jag nog lätt för att inspirera andra. Att bara sväva runt där i en värld helt utan ord känns som en otrolig frihet.
  2. Delfiner, är det något speciellt med. Jag bara älskar dem, att se på dem, att höra dem, att vara nära dem. Ett av mina mest magiska ögonblick i livet är då jag under ett dyk mötte tre delfiner, en av dem kom rakt fram mot mig och bara tittade och poserade glatt. Ett par bilder har jag också från detta tillfälle när ett fantastiskt djur helt i det fria väljer att komma fram till mig. Ler stort bara jag tänker på de gånger jag mött vilda delfiner... helt fantastiksa djur.
  3. Är egentligen pedant och väldigt ordningssam men... jag har ofta så många projekt igång att de har en tendens att ställa till det lite för mig och mitt ordningssinne. Min sambo kan bli tokig på alla mina projekt som är utspridda i huset. I varenda liten vrå ligger något som jag pysslar med och därför inte bara kan plocka bort. Jag är nog inge vidare på att avsluta en sak innan jag börjar med nästa, har ju så många idéer och vill helst kunna göra allt på en gång.
  4. Chokladoman, älskar choklad i alla färger och former. Tror inte jag skulle överleva så länge utan choklad.
  5. Måste ju erkänna, är en riktig slösa som nog aldrig har förstått mig på varför man ska sitta och spara pengar på hög. Tänk om jag dör imorgon, då har jag ju ingen glädje av en massa pengar på banken eller i madrassen. Nää, jag försöker njuta medan jag lever istället.
  6. Myror i brallan... är hopplöst rastlös av mig. Har vansinnigt svårt att sitta still, måste bara fixa och dona med det ena och det andra hela tiden. Sambon blir tokig på mig om vi försöker se på film, jag kan bara inte sitta still i flera timmar och bara se på film. Försöker oftast göra något annat samtidigt, som blogga eller pyssla och "titta" på film. Kan ju inte bara sitta och titta. Dessvärre samma då jag försöker läsa, är så rastlös att det bara inte går. På så sätt är inrednings- och trädgårdstidningar perfekta. De har mycket bilder och lite text, passar mig perfekt!
  7. Sista sanningen kanske kan chocka lite... men jag lovar, jag är ganska normal ändå. Jag är envis som få, trots rädslor och fobier så vill jag ändå utsätta mig för just sånt som jag är rädd för. Höjdrädd är jag men började ändå klättra under en period för ca 4 år sedan (har varit ända uppe på 13 meter EN gång, skakar än idag när jag står på en stege). Livrädd för spindlar, gick såklart på en stor spindelutställning och lät en stooor fågelspindel gå rakt över min hand, tårarna sprutade men jag överlevde (är dock fortfarande lite rädd men inte som förr). Sen fick jag lite gratis "ormterapi", en vän till mig hade två majsormar för många år sedan. Jag var så rädd så jag bara skakade i början men envisades ändå med att gå fram och titta, så småningom känna och t.o.m hålla i dem själv. Tro det eller ej... nu har jag själv 10 vuxna majsormar och ett antal små bebisar som ska säljas.
Hoppsan, hoppas ni orkat ta er igenom detta. Det blev lite längre än jag hade tänkt. Jag har sett att många av er redan antagit denna utmaning, därför väljer jag att inte skicka den vidare. Den som känner sig manad får gärna ta den med sig. Berätta 7 sanningar om dig själv, skicka vidare till 7 andra bloggare. :)

Är det någon som har missat att jag har en utlottning på gång, så hittar ni den här.

Fortsätt och njut av helgens sista kväll så ses vi snart igen!

Kram Mia

21 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en vansinnigt spännnade sysselsättning att dyka och att få träffa havets naturliga fauna under ytan.

Trevligt att ha fått lära "känna" dig Mia. Du är ju en riktigt kreativ person.

mvh, Anja

Lindas trädgårdsblogg sa...

Jag är, eller var, en vattengroda. Simtränade och var i badhuset jämt. Men dyka... hm. Jag förstår inte hur man kan känna sig fri med flera meter vatten över huvudet samtidigt som du andas genom en apparat. Huu. Inget för mig. Men jag simmar gärna med cyklop, kollar på firrar, men håller andan och går upp till ytan för luft! Snorkla kan jag inte!

Roligt att läsa!

Erika sa...

Jätte roligt att läsa lite mer om dig. Spindlar hmmmm asså hmmm inte för nära tack.

japp sa...

Heeij.. den där utmaningen är rolig.. den har jag me utfört nyligen.
Tuusen tack för dina ord me.. roligt me nya bekantskaper.. hoppas vi skrivs mer.. bara kika in när du vill, jag kommer garanterat å kika in hos dej å din fina blogg.. Kram Helén.

Marie//Tekla Maräng sa...

Åh dykning vad spännande det låter och träffat delfiner, delfiner är nog jordens vackraste och inteligentaste djur. tja spindlar får väl gå an, men orm nja jag kan väl morsa på dom i skogen om jag träffar på någon.
Ha det gott Marie

Anonym sa...

Kul inlägg!

Jag lovar att du har riktigt härlig trädgårdsläsning framför dig med Tasha Tudor! Se till att någon kan serva dig med te och kakor när du försvinner in i hennes trädgård för en lång lång stund!!!
Växthusmadam

Line sa...

Spännande läsning om dig...mycket intressant =)

Hoppas helgen har varit fin och att du har mycket energi inför den nya veckan...♥

KRAM

Njut i din trädgård sa...

Roligt att läsa lite om dig! Chokladoman - jasså! Jag med!
Är tillb fr Åre och jag måste ju erkänna att det blev EXTREMT mycket Åre Choklad på plats! För att inte tala om vad jag har här hemma nu... Mint, apelsin, tequila-lime, hasselnöt, hallon, vanilj, lakrits. Måste skylla på alla bloggare som tipsade mig! :)

Villa Carl Larsson sa...

Ja ibland kan man allt bli tokig på blogger. Men det känns som att man får gilla läget ibland också. Nu fungerar det.. där ett tag kunde man inte se några bilder hos någon heller. Kallas nog tålamod :)

Vad roligt att få läsa lite mer om Dig! Jag är som dig.. slösar enormt mycket. Kastar och köper nytt. Det är bland annat jag det.

Kram kram från mig

Line sa...

Oj ny profilbild =) För att få hjärtan i texten är det bara att höger klicka på musen och kopiera dessa ♥ ♥ ♥ ...om du bara vill ha ett, så kopiearar du bara ett av dom. När du sedan skriver en kommentar eller ett inlägg är det bara att högerklicka och välja klistra in så vipps har du ett hjärta där....om du vill ha det i färg markerar du bara och väljer färg. SO SIMPLE ;) Så länge du inte klippt ut något annat eller stängt av datorn så ligger hjärtat kvar i "klippboken" och kommer upp varje gång du väljer "klistra in".

Lycka till KRAM ♥ !

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej hej!

underbara sanningar om dig...hihihi

Kramiz Nilla

Monica sa...

Hej !!!!!
Jättekul att få veta dessa saker.....
Hade inte gissat hälften.....
Ha en trevlig vecka,
Kram,
Monica

alegni sa...

spindlar som är så söta. vi brukar bära ut alla spindlar vi hittar. fast jag tror nog inte att jag skulle vilja röra en som är lika stor som min hand... ;)

Vit Spets sa...

Kul att läsa lite mer om Dig, förstår att det kan kännas magiskt där under ytan ;)

Gillar själv att simma - det är ju en början ;)

Ha det bra
//Siv

Lilla huset på prärien sa...

Jo, jag använde pepparkaksmåttet jag med. Perfekt sätt att få roliga scones på :)

Kul att läsa lite om dig! Är fd. dykare, har tyvärr fått lägga det helt på hyllan nu med tre barn. Förhoppningsvis kan man återuppta det någon dag längre fram... tills dess får jag nöja mig med att vara Chokladoman jag med :)

Kram Jenny

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vad häftigt att läsa om dykningen! Jag är en vattenmänniska, älskar vatten men har bara snorklat. (Jag är så närsynt att det skulle behövas specialglas för att kunna dyka) Men min dröm är att simma med delfiner, när jag fyller jämt nästa gång ska jag önska mig det!

Jessica sa...

Hej, kul att läsa mer om dig! Ny profilbild också!
Håller mig mest över vattenytan, men ska kanske ge dykningen eller snorkling en chans. Men Mia, majsormar?? Inga gosedjur direkt? Får panik av ormar, gjorde som du vid spindelterapin, började grina när jag skulle klappa en liten boa på Skansen.

Fina blommor du fick!
Stor kram
Jessica

Nygammalt sa...

Hej vännen!
Kul att få läsa lite mer om dig. Känner igen mig i mycket, speciellt det där om att sitta still och kolla film. Man får ju krupp då ;) Nä tacka vet jag att göra flera saker samtidigt då.

Dock skulle jag nog inte våga mig på att dyka så där, har snorklat men var inte min grej, har lite för mkt respekt eller snarare rädsla för vattnet. Men jag kan tänka mig att det är en fantastisk upplevelse, speciellt om man får delfiner ute i det fria. De verkar så härliga =)

Kram!

Anonym sa...

Vilket vatten djur du är...jag tycker oxå om att dyka. Tog ett dykcert i Cypern för några år sen, underbart!

Ha det bra
Kram P

Marie sa...

Kul att få veta lite mera om dig. Jag är precis som du väldigt ordningssam av mig men har också alltid för många projekt på gång så det blir ändå rörigt på något konstigt vis, hihi.

Ha en bra dag!
Kram Marie

Anonym sa...

Mia min vän, att du vart rädd för ormar de visste jag inte.
Du överraskar hela tiden.
Det är roligt att gå in å läsa din blogg, det känns som om avståndet inte e så stort då.
Stor krya på dig kram till Dig från mig.
Linda